• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az elmúlt évtizedben megnőtt a minőségi borfogyasztás aránya. Az emberek egyre több információt szeretnének tudni az általuk fogyasztott borokról. Már nemcsak a boltok polcairól leemelt palack az érték, hanem a szakmai tudás is, ami mögötte van. A fogyasztók célja nemcsak a bor élvezete, hanem a borász, a borászat, az alkalmazott technológiák minél jobb megismerése. Céljaik elérése érdekében pedig utazni is hajlandók, akár lakóhelyüktől távol lévő borvidékekre is.

Egyre több honlap jelenik meg, amelyeken komplex bortúrákat ajánlanak a "kalandoroknak". Még mindig vannak azonban olyan helyek, amelyek egyáltalán nem ismertek a nagyérdemű előtt. Sok olyan település létezik, amelyek műemlékei között kevésbé ismert pincesorok, présházak is szerepelnek. Természetesen vannak olyan „sztár” pincefalvak, amiket mindenki ismer. Ezek jó példaként szolgálnak a többi településnek.

Egy-egy pincefalu azonban nem feltétlenül tud érvényesülni a versenyben, ezért hoztuk létre ezt a Szövetséget. Célunk a sok-sok értékkel bíró, de borkulturális szempontból talán nem eléggé elismert falvak, városok népszerűsítése. Úgy gondoljuk, hogy a felkapott jó marketing lehetőségekkel bíró, neves pincészetek és borrégiós centrumok bemutatása mellett, a kevésbé ismert, ám érdeklődésre számot tartó, a borkultúrát, hagyományokat ápoló közösségek életébe is érdemes bepillantani. A borászat, mint szakma is megjelenik oldalainkon, de hangsúlyozottan a  szőlő és bor világának fontos kísérő jelenségeire, hangulati elemeire, a természetes és az épített környezet bemutatására szeretnénk fókuszálni. A bort, mint  turisztikai vonzerőt megjelenítő terméket állítva a központba, modelleket szeretnénk bemutatni a lehetséges idegenforgalmi fejlesztési elképzelésekhez kistelepüléseknek és kevéssé ismert közösségeknek.

Lehetőséget biztosítunk számukra is, hogy szőlészeti-borászati érdemeiket, helyi jelentőségű eredményeiket megosszák az országgal. Segítséget nyújtunk ahhoz, hogy a pincefalvak, pincesorok településeinek látnivalóit, a környezetüket az emberek jobban megismerjék, és adott esetben ellátogassanak oda.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés