• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kalandozások

Egy sikeres kezdeményezésnek lehettünk tanúi két héttel ezelőtt. Október 7-én került sor a „Kalandozások a magyarországi pincefalvakban” címen meghirdetett programra. A rendezvény szervezője Braun Zoltán Györköny polgármestere. A szintén gyönyörű pincesorokkal rendelkező település látképe és a reggeliként felszolgált helyi különleges ételek megfelelő alapot nyújtottak az együttműködés elindításának.

A rendezvény keretében a szép számmal megjelent szakemberek egy az ország kisebb-nagyobb pincefalvait összefogó hálózat kiépítésének lehetőségeit és módjait taglalták. A rendezvényen képviseltette magát többek között a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Pécsi Tudományegyetem Turizmus Tanszéke, a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet, a Magyar Turizmus Zrt., több pincefalu és természetesen a Pincefalvak.hu is.

A szakmai összefogás lehetősége mindenki számára adott. A kérdés, hogy mennyire tudunk élni vele. A program nemcsak egyfajta bemutatkozó volt, hanem munkára is sarkallta a résztvevőket. Három csoportra bontva gondolkoztak együtt a jelenlévők az együttműködés jövőbeni feladatairól, eszközeiről és a benne rejlő potenciálról. Az összejövetel végén pedig mindenki egyetértett abban, hogy a hazánkban sokszor méltatlanul elhanyagolt kis települések pincefalvainak lehetőséget kell teremteni arra, hogy bemutatkozhassanak a borkedvelő országjárók előtt. Ennek szervezett keretek közti megvalósításához kétségkívül nagy segítséget nyújthat az alakuló együttműködés.

A találkozón résztvevők benyomásait, összefoglaló gondolatait gyűjtötte csokorba Varga Péter az itt található kisfilmben.

Sok sikert kívánunk a további munkához és várjuk a folytatást!

Pincefalvak.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés