• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felco, a metszőolló

FELCO – egy megvalósult álom…
FELCO – profi svájci metsző és vágó eszközök…
FELCO – ergonomikus, praktikus, precíz és időtálló…
FELCO – a kezdetektől

Felco történelem

1945-ben Félix Flisch mert nagyot álmodni, és valóra váltotta elképzeléseit. Megalapította családi kisvállalkozását, és szabadalmaztatta a forradalmian új metszőolló modellt, valamint a háromszög elv alapján működő kábelvágót.

1948-ban dobta piacra a máig legnépszerűbb modelljét a FELCO 2-t. Ez a prototípus, amelyet a profik az egész világon használnak, merev vágófejjel, valamint szegecselt támasztó éllel készül. Rendkívül megbízható, úgymond klasszikus metszőolló modell. A FELCO 2 metszőollóból az első gyártás óta, több mint 12 millió darab készült el, és talált gazdára világszerte.

A FELCO termékek minőségét semmi nem igazolja jobban, mint hogy az 1948-ban legelőször elkészült metszőolló sorozathoz, a mai napig vásárolhatunk alkatrészeket, pótpengéket. Ezért is lehetséges az, hogy a FELCO metszőollókra szinte egyedülálló módon életre szóló garanciát vállal a gyártó. A FELCO metszőollók hűen kiszolgálnak egy családon belül több generációt, csupán a pengék cseréjével, természetesen a folyamatos és megfelelő karbantartás mellet.

A FELCO metszőollók viszonylag rövid időn belül, rendkívüli sikereket értek el, így 1960-ban már 6 különböző modellt gyártott a cég, 45 alkalmazottal.

Ezek a számok 1980-ra a következőképpen alakultak. A szortiment 23 metszőolló modellre, a cég alkalmazottainak száma pedig 100 főre bővült.

A FELCO sikersztori napjainkra sem hagyott alább. A 2008. évre a FELCO termékpaletta 40 modellt ölelt fel, és a FELCO SA, 200 alkalmazottal működött.

A FELCO metszőollók sikere az évek múlásával, jóval túlmutatott Európa határain, mind a gyártás, mind pedig az értékesítés tekintetében. A FELCO cégcsoport leányvállalatai, Ausztrália és Dél-Afrika mellett, számos európai országban gyártják a metszőollókat. Svájcban található a FELCO SA székhelye, két gyáregységgel és a központi irodákkal. A FELCO elkötelezett híve a környezetvédelemnek, valamint társadalmi felelősségvállalásban is az élen jár. A cég Svájci gyáregysége, külön műhelyt tart fent, a fogyatékkal élő munkatársak számára, ahol két szakmai trénerrel együttműködve folyik a munka, ami leginkább a csomagolási feladatokat látja el.

A FELCO nyitott az újdonságokra, és megbecsüli hűséges vásárlóit. Néhány éve közös projektbe kezdett, a méltán híres D&C bőrművészeti manufaktúrával, hogy megtervezzenek egy különleges és egyedi metszőollót, a FELCO 60. évfordulója alkalmából. Eredetileg korlátozott számban tervezték a gyártást, de az elkészült remekmű rendkívüli sikereket aratott a Felco használók, és gyűjtők körében, így mára a FELCO termékskála állandó darabja lett.

A FELCO speciális metszőolló modellje egy merőben újszerű kezdeményezés a piacon. A tervezés során elsődleges cél volt, egy olyan termék létrehozása, amely igazi műalkotásként híven tükrözi a FELCO gyár és termékei magas minőségét, és életre szóló tartósságát. Fontos szempont volt továbbá, hogy a Felco használói, tisztelői, és a gyűjtők egy olyan terméket tarthassanak a kezükben, amelyet nagyra értékelnek és csodálnak.

Végül megszületett két speciális modell, a FELCO 6CC – kiskezű felhasználóknak, valamint a FELCO 8 CC – nagykezű felhasználóknak. A speciális modellek alapjául, a már jól ismert classic Felco 6 és Felco 8 metszőollók szolgáltak. Minden tekintetben, ezen jól bevált termékek tulajdonságait hordozzák, úgy, mint a magas minőség, megbízhatóság, ergonomikus kialakítás, kovácsolt alumínium alkatrészek. A speciális modelleken egy exolált alumínium rész is található, amelynek hatására a metszőolló egy aranyszínű csillogást kapott, ezzel fokozván a termék különlegességét. Ezt a hatást erősíti a finom bőrborítás, az egyedi bőrtok, valamint az elegáns, fekete díszdobozos csomagolás.

Mi a Felco ollók titka?
A Felco cég kizárólag csúcsminőségű anyagokat (ötvözött acél, kovácsolt alumíniumötvözet, karbon rost, erős műanyag) választ termékeihez. Minden felhasznált anyag könnyű és igen ellenálló.
A magas minőségű acélnak és a tökéletes hőkezelésnek köszönhetően a Felco pengék erősek és éltartók.
A szerszámok hosszú élettartamát a cserélhető alkatrészek garantálják. Elhasználódás, törés vagy egy alkatrész elvesztése esetén csak az adott alkatrészt kell megvásárolni.
Jobb- és balkezes, kis- vagy nagykezű felhasználók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő szerszámot.
A Felco életre szóló garanciát ad a kovácsolt és hőkezelt alumíniumötvözetből készült nyelekre.
Az ollók nyelén erős és tartós, csúszásmentes műanyag bevonat vagy fogantyú található.
A vágófej és a nyelek ergonomikus kialakítása csökkenti az izmok és ízületek sérülésének veszélyét.
A forgónyeles markolat (Felco 7, Felco 10 és Felco 12 metszőollók) elosztja a vágáskor keletkező nyomást, így 30 %-kal csökkenti a kéz megterhelését. Kíméli a csuklót és az alkart, csökkenti a gyulladások kialakulásának kockázatát.
A felhasználó kezét kíméli az is, hogy a Felco termékeket gumiütközővel látják el.
A Felco ollókon sűrűn fogazott anya biztosítja a pengék szorosságának finom állíthatóságát és a precíz vágást.
A metszőollók és ágvágó ollók támasztópengéire mart lécsatorna segíti a pengék belső részeire tapadó szennyeződések eltávolítását és gátolja a pengék összetapadását, így gyorsabb munkát eredményez.
A Felco metszőollók és ágvágó ollók pengéinek többségén drótvágó rész szolgálja a vékony drótok problémamentes elvágását.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés