• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Noszvaji dugóhúzók

A borfogyasztás, különösen a palackos borok kóstolásának elengedhetetlen feltétele, hogy legyen egy dugóhúzó kéznél (persze az olyan új keletű zárási módok, mint a csavarzár kivételt képeznek ez alól). Nem véletlen, hogy ma már a dugóhúzók széles választéka áll a fogyasztók rendelkezésére, akadnak a piacon klasszikus kétkarú, rugós, automata, elektromos, pneumatikus, hajtógázas, ún. sommelier, fali és asztali, illetve egyéb (pl. boxer alakú, kulcstartó) változatok is szép számmal.

Aki igazán különleges, egyedi dugóhúzókra vágyik, annak érdemes ellátogatnia Antik Anti, díszműkovács mester műhelyébe, Noszvajra. Anti a kovácsoltvas dugóhúzók sorát fejlesztette már ki (eddig több mint 40 féle formában). Található a repertoárjában biztonsági rugós, gyűrűs, hárompecsétes, hasított-szegecselt, karikás, kosfejes, összecsukható dugóhúzó is, de ezek mellett további változatok kialakításán dolgozik.

Antik Anti, Noszvaj díszműkovács mestere 1997-ben költözött a településre Észtországból. Egy csendes, nyugodt helyet keresett magának és családjának, így esett a választása Noszvajra, ahol már járt korábban is.

A neve észt és teljesen véletlen, hogy magyarul az antik szó kötődik a foglalkozásához is. A díszműkovács mesterséget már 20 éve űzi. A dugóhúzók mellett különböző vas dísztárgyakat (pl. gyertyatartókat), használati tárgyakat (sajttűk, kések, villák, szalvétatartók, stb.), ékszereket, amuletteket készít.

Anti az elmúlt évek során a noszvaji (bor)turizmusba is bekapcsolódott. Kovácsműhelye előzetes bejelentkezéssel, vagy a helyi programok keretében látogatható. Szívesen bemutatja a kovácsmesterség fortélyait az érdeklődőknek, sőt, a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatják a szakma egyszerűbb fogásait.

Nemcsak kovácsoltvas termékeire büszke, hanem a noszvaji pincéjében érlelődő boraira is. A kovácsmesterség és a borászat iránt érdeklődők akár egy kis kóstolót is kaphatnak finom boraiból.

Elérhetőség:
3325 Noszvaj, Kossuth út 72.
Tel: +36-70/255-2884
Fax: +36-36/463-533
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.antikanti.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés