• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Harapnivaló

Rohanó világban élünk. Közhely, de tény. Alig jut időnk arra, hogy ételeinket maguk készítsük el. Legtöbbször csak a vasárnapi ebédet fogyasztjuk el nyugodt körülmények között, a családdal egy asztalnál. Egyébként mindenki csak gyorsan harap valamit és már megy is tovább.

Egyre másra lehet olvasni olyan cikkeket, amelyek az egészséges táplálkozás különböző válfajait népszerűsítik. Fogyasszunk lúgosító ételeket, probiotikus ételeket, csak adott zöldségeket, gyümölcsöket, tisztító kúra formájában különböző gyümölcsleveket. Újabban pedig már a táplálék-kiegészítők mindenféle verzióját megvásárolhatjuk, mint az egészséges étrend kihagyhatatlan alkotóit.

Az egészséges élet titka az életmódban rejlik. Arra kell inkább törekedni, hogy minél többféle ételt fogyasszunk, válogatott alapanyagokból, amik megbízható helyről származnak és nagyon fontos, hogy a saját kezűleg elkészített ételek elfogyasztására is szakítsunk elegendő időt!

A borok jótékony szerepére számos tanulmány rávilágított az elmúlt években, elég, ha csak a vörösborok antioxidáns, koleszterin szintcsökkentő, az aszúborok roboráló (erősítő) vagy a vérszegénység elleni hatásaira gondolunk. Érdemes tehát naponta 1-2 dl bort elfogyasztani az ebéd vagy a vacsora mellé.

Sokszor nehéz eldönteni, hogy milyen ételhez milyen bort válasszunk, íme néhány tipp, amivel talán segíthetünk a választásban:

Előételek

Brie sajt - Vincze Pincészet Cabernet franc
Emmentáli sajt - Szent Gaál Pincészet Merlot
Fűszeres pástétom - Hernyák Pince Zöld veltelini
Házi készítésű lágysajt - Dúzsi Tamás Rosé
Hagymakrémleves - Orbán Pince Battonage Chardonnay
Oregánós-olivás csigák - Németh Pince Badacsonyi olasz rizling
Kolbász - Köpcös Pince, Kékfrankos Siller
Töpörtyűs pogácsa - Bussay Pincészet Esküvé
Világbajnok melegszendvics - Vécsei Pincészet Rajnai rizling

Főételek

Currys csirke - Pannonhalmi Apátsági Picészet St. Martinus Cuvée
Csirkemell "Öcsém kedvére" - Malatinszky Kúria Serena
Göngyölt hús gerslivel - Szigeti Pezsgőpincészet Zöld veltelini Brut
Marhapörkölt borsos nokedlivel - Tóth Ferenc Borászat Kékfrankos
Milánói sertésborda - Szemes József Villányi Portugieser
Spenót - Benedek Pince, Cserszegi fűszeres
Szarvas vadas zsemlegombóccal - Csordás-Fodor Borház Somlói furmint
Tejszínes pisztráng - Opperheim Pincészet Chardonnay
Töltött káposzta - Bezerics Németh Borház Kéknyelű
Vese velővel - Pásztor Pince Kadarka
Zsemlemorzsába forgatott csirkecomb - Figula Pincészet Zenit

Desszertek

Almáspite - Tóth Ferenc Borászat Édes Lányom
Almás cobbler - Sajgó Pince Késői szüretelésű Furmint
Aranygaluska - Sajgó Pince 5 puttonyos Aszú
Bejgli - Tornai Pince, Mineraux Zenit
Citromfüves rebarbarakompót - Gedeon Pincészet Arany sárfehér
Chocolizta Mangalica töpörtyűvel töltött étcsokoládé - Sebestyén Pince Grádus Cuvée
Csokoládés muffin - Andrássy Pincészet 6 puttonyos Aszú
Csokoládia „Afrika Cuvée” csokoládé - Monyók Pincészet 6 puttonyos Aszú
Csokoládia Tandoori Masala-s csokoládé - Szeleshát Szőlőbirtok Oroszlán
Diós csiga - Árpád Pálinkafőzde Zölddió párlat
Húsvéti ajánlat - Balassa István Zéta
Húsvéti kalács - Veress János Sauvignon blanc
Mézeskalács - Söptei Pince Sárgamuskotály
Püspökkenyér - Tóth és Tóth Pincészet Kabar
Rebarbarás lepény - Németh Pince Rózsakő
Sült banán - Gizella Pincészet Hárslevelű
Túrógombóc - Kovács Nimród Borászat Battonage Chardonnay

Pincefalvak.hu 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés