• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Aklan Családi Szőlőbirtok és Borászat

Mindennek megvan a maga helye! - szól az ősi igazság. Igaz ez a borkóstolásra is, így aki igazán szeretné megtapasztalni a borok varázsát, különleges ízvilágát, annak a borok "születési helyén", a pincészeteknél kell azokat kóstolnia. A borkóstolás varázsa a személyes tapasztalatban rejlik. Erre kiváló lehetőséget kínál az Aklan Családi pincészet Lesencetomajon, ahol a Balaton-felvidéki borvidék egyik legjobb és legszebb bortermő helyén 1988 óta gazdálkodik.

8 ha szőlőültetvényük a Bakony lábánál, a Kőorra-hegy délkeleti lejtőjén, 200 – 250 m magasságban terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai-medence kialudt vulkánjaira.

Szőlőfajtáinkat úgy válogattuk össze, hogy a világfajták és az ún. magyar fajták borainak kedvelői egyaránt örömüket leljék bennük: Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Chardonnay valamint Cabernet franc és Syrah.

Az ültetvényeket 5 – 6 t/ha terméshozamra korlátozzuk, és kézműves technológiával – kézi szüretelésű szőlőből - irányított erjesztésű, reduktív, üde borokat, valamint ászkolt, testes, nagy formátumú borokat készítünk, amelyek kiváló minőségét a borversenyeken kapott érmek is mutatják.

A borkóstolókat a borokhoz illő, festői, romantikus környezetben, a Kőorra-hegy oldalában megbúvó öreg, nádfedeles présház várja, a bor mellé házi harapnivalóval. Ősszel a boron kívül a szüretbe is belekóstolhatnak a hagyományokat kedvelő látogatók, meg az elmaradhatatlan szüreti paprikásba.

Bejelentkezés:
AKLAN Családi Szőlőbirtok és Borászat
8318 Lesencetomaj, Petőfi u. 57. Tel.: 36 30 9219 870
Web: aklan-pince.hu
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés