• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészet

Pincészetünk Egerben gazdálkodó családi kézműves borászat. A szőlőtermesztéssel, borászattal már több generáció óta foglalkozó családunk az egri bor és a borászat jó hírének öregbítéséért dolgozik mindennap.

2006-ban, a családi „tanács” a pincészet jelentős mértékű fejlesztése mellett döntött. Ennek eredményeként az elmúlt négy év során sikerült megkétszerezni termőterületeinket. Jelenleg 20 ha termő szőlővel rendelkezünk. Valamennyi terület az Egri Borvidék legjobb helyein található: Áfrika-, Almagyar-, Marinka dűlő, Síkhegy, Galagonyás és Tihamér tető.  Széles fajtaszerkezet jellemezi gazdaságunkat: a borvidék tradicionális fajtái mellett (Leányka, Királyleányka, Kadarka, Kékfrankos) a népszerű, nemzetközi fajtákkal is rendelkezünk (Pinot noir, Merlot, Babernet sauvignon, Cabernet franc).

2009-ben megnyitottuk látványpincénket a Szépasszonyvölgy 46. szám alatt. A pincészet elkötelezett híve a minőségi borturizmusnak. Meggyőződésünk szerint, kézműves borainkat a hozzá illő környezetben, megfelelő szakmai kommentálás mellett kell bemutatni vendégeinknek, akik ezen keresztül átfogó képet kapnak az Egri Borvidékről is. A teljesen felújított, hangulatos látványpince egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

Az utóbbi évek fejlesztései révén a Kistályai úton lévő pincészetünk jelentős bővítése mellett (4 új pinceág, 2 új borház) növeltük a tárolókapacitást (hordók, tartályok) illetve most már rendelkezünk a legmodernebb technológiai berendezésekkel és eszközökkel is. A beruházás befejeztével (2010 vége) egy olyan modern feldolgozó pincével fogunk rendelkezni, amely a korszerű borkészítés minden elemét és egy 100 főt befogadó kóstoló helységet is tartalmaz. A feldolgozó és kóstoló helyiség mögött riolittufába vájt pince érleli a nemes borokat.

Reményeink szerint a fenti fejlesztések és Tóth Ferenc által vezetett kollegák munkájának eredményeképpen, olyan borokat tudunk készíteni, melyek megfelelő ár-érték arány mellett, meg tudnak felelni fogyasztóink elvárásainak.

A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos íz világ megőrzése a jelenkori legmodernebb technológia ötvözésével. Erősen hozamkorlátozott és saját termelésű szőlőből, kizárólag nagy gondossággal feldolgozott, hagyományos fahordós érleléssel készítjük borainkat.

A pincészetben készülő Egri leányka és Királyleányka az egri borvidék egyik jellemző fehérbort adó szőlőfajtája. Üde, enyhén illatos, ízben könnyed, élénk savgerincű fajtaborok. A Kadarka Siller, Kékfrankos, Merlot, Cabernet sauvignon a vörös szőlőfajtákból készített fajtajelleges borok.

A kínálatból kiemelkednek zászlósboraink az Egri Bikavér, a Kadarka, a Cabernet franc, a Pinot Noir és a Várvédő Cuvée. A borok a gasztronómiának készülnek komplex íz hatásúak, hosszú érlelési potenciállal rendelkeznek.

Elérhetőségünk:
Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészet
3300. Eger, Kistályai út 40.
Látványpince:
Eger, Szépasszony-völgy 46-os pince
www.egriborvar.hu
email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel: +36 20 444 0173

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés