• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Borokról hölgyeknek

A Matias Pincészet érdekes ötlettel rukkolt elő. A Matias BorBon – Női Borklub azért jött létre, hogy a bor iránt érdeklődő hölgyek a szakma képviselőinek kalauzolásával ismerkedjenek meg a bor rejtélyes világával. A klub célja, hogy bort érintő kérdésekben a nőket ne lehessen zavarba ejteni, hogy minél többen merjék felvállalni választásukat. A tudatos döntés többé már nem csupán a férfiak privilégiuma.

Az esték során, az előadások közben borkóstolásra kerül sor, így a tudásszerzés kellemes időtöltéssel párosul. Az 5 városban (Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Pécsett) havonta megrendezésre kerülő Matias BorBon esték többek között az alábbi témákat érintik.

A kulturált borfogyasztás iránt nyitott hölgyek az esték során elsajátíthatják a borral kapcsolatos alapfogalmakat és ismereteket. Számukra kínál a sommelier az otthoni vendéglátásokhoz praktikus ötleteket, valamint megismerteti a résztvevőkkel a bor és étel párosításának alapvető szabályait. Ahhoz, hogy az ételekhez a megfelelő bor kerüljön kiválasztásra, elengedhetetlen, hogy a klubtagok betekintést nyerjenek a borkészítés folyamatába, megismerjék a borvidékeket és a borfajtákat.

Nincsen olyan kérdés, amit ne lenne fontos megválaszolni! A közösség többi tagja számára is egyaránt érdekes lehet a felvetett témakör! A tematika iránymutató, a résztvevők is alakítják az estéket.

A termesztett világfajtákon keresztül bemutatásra kerülnek fő vörös- és fehér borvidékeink. Izgalmasnak ígérkezik a sajt és bor közös világának felfedezése is, megtudhatjuk például, hogy melyik bor melyik sajt harmóniáját teszi teljessé. Emellett praktikus tippeket kaphatunk arról, hogy az egyes sajtfajtákat honnan lehet beszerezni, és meddig tárolhatók otthoni körülmények között.

Lerántják a leplet a férfiak és nők borkóstolási szokásairól, és végre megtudhatjuk, hogy kerül málna-, ribizli-, föld- és virágillat a pohárba.

A résztvevők a következő előadók társaságában töltik az estéket:

Kulturált borfogyasztás a mindennapjainkban/Mikes Márk – sommmelier
A borász szemével/Kiss Gábor – főborász
Borok és borstílusok/Ditz Edit – borszakértő
Sajtok világa/T. Nagy Tamás – kereskedő
Fehérborok világa/Rácz Miklós – borász
Vörösborok világa/Kiss Gábor – főborász
Ínyenc este/Borok és ételek

A Matias BorBon – Női Borklub a borkulturáltság olyan speciális formáját kínálja a hölgyeknek, amelyet a mindennapjaik során hasznosíthatnak. Az otthoni vendéglátás vagy maguk az ünnepek a bor és gasztronómia harmóniája által még különlegesebbé válhatnak, és férfitársaságban sem kell többé zavarba jönni, ha borról van szó.

A kezdeményezés célja az, hogy minél több hölgy számára elérhetővé váljanak ezek az ismeretek, ezért elsőként rögtön öt városban: Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Pécsett indulnak borklubok, melyeket az érdeklődésnek megfelelően indítunk, így a jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk az érintett városok Alexandra Könyvesboltjaiban és a www.matias.hu oldalon.

Amennyiben szeretne többet megtudni a kezdeményezésről, bővebb információért forduljon Kisida Krisztinához a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 72/777-155-ös telefonszámon.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés