• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

Megalakult a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége. Magyarországon találhatóak még pincefalvak. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben összességében pedig népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. Programunk célja ezen pincefalvak és értékeinek megismertetése mellett, felhívni a figyelmet "kihalásuk" veszélyeire, és egymás megismerésével, tapasztalatok cseréjével a védelem megerősítése.

Pincefalu
Pincefalunak minősül az a szőlő és bor feldolgozására alkalmas, présházakból, pincékből álló épületegyüttes, amely egy különálló rendezési övezetben, területen, a település területén jött létre. Az itt kialakult közösségi létforma, az építészeti és természeti környezet a település kultúrájának, hagyományainak és arculatának szerves és meghatározó részét képezi.

 Az MPVSZ célja:
- a pincefalvakban a gazdasági adottságok, történelmi hagyományok alapján kialakult népi építészeti és kulturális örökségek megőrzése, értékvédelme és bemutatása az adottságok legjobb módon történő felhasználásával a helyi értékek megerősítése, megtartása a pincefalvak közösségének a helyi lakosság érdekében,
- a pincefalvak hálózati együttműködésének kialakítása,
- a helyi termékek feldolgozása és helyben történő értékesítésének erősítésén keresztül a települések gazdasági erejének megerősítése, munkahelyteremtés, a vidék fejlesztése,
- pincefalvakat érintő túraútvonalak létrehozása és az erre épülő a „Kalandozások a magyarországi pincefalvakban” országos jelentőségű turisztikai programsorozat megszervezése.

Várjuk tagjaink közé a pincefalvakat, hogy egy országos, de akár egy nemzetközi szinten is elismert közösséget és értéket alakítsunk ki. Várjuk a több száz éves borászati múlttal rendelkező pincefalvainkba azokat az érdeklődőket, akik szeretnek gyönyörű környezetben, helyi bortermelőkkel, társalgós-kvaterkázós hangulatban kellemes órákat eltölteni.

Elérhetőség:
Elnök: Braun Zoltán, Györköny, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Alelnökök:
Budai Károly, Györköny, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Déberling Zsolt, Páty, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Kugel György, Monor, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Nyulas Pál, Ócsa, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés