• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Letenye

A Zala megyei Letenye város közvetlenül a magyar-horvát határ mellett, Nagykanizsától 22 km-re helyezkedik el. A Letenyei kistérség központja a Mura folyó mentén fekszik és a Zalai borvidék tagja.

Letenye 1923-tól fontos közúti határátkelőhely, ma pedig az ország egyik legjelentősebb délnyugati kapuja. A város csak közúton érhető el. A városban üzemelő határátkelőnél ér véget a Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa felől érkező 7-es út, illetve a 2004-ben átadott M70-es autópálya.

A térség autóbusz-közlekedése fejlettnek mondható. A településen lévő buszállomásról Nagykanizsára, Lentire és Zalaegerszegre sűrűn, Budapestre napi kétszer indulnak buszjáratok.

A város északi határánál találhatók a szőlőhegyek, így az Öreg-hegy, a Béci-hegy, a Kurta-hegy és Kecskehát. A szőlőhegyen található egy faborona pince, amely a túrázók egyik kedvenc állomása. Az Öreg-hegyen lévő pincemúzeum fontos értéke a városnak. Innen körbetekintve szép kilátás nyílik a Mura- és a Dráva-völgyre.

A szőlőtermelők szüret előtti találkozójára a boronapincénél kerül sor minden év augusztusában. A programot a Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete és a Letenyéért Közéleti Egyesület közösen szervezi. Szintén augusztusban rendezik a Muramenti Bornapokat is.

A város legfontosabb rendezvénye az Augusztusi Randevú című kulturális programsorozat, amelynek keretében számos rendezvény közül válogathatnak a látogatók. Egy hónapon át kiállítások, zenei és képzőművészeti, valamint sportrendezvények váltják egymást.

Letenye látnivalói a város főtere mellett magasodó Szentháromság templom, a Szapáry-kastély, amelynek parkjában található a több százéves platánfa. Innen indul egy kerékpárút is. A fürödni vágyókat a park mögött található városi strand- és termálfürdő várja.

Térkép
Letenye

Termelők

Szállások
Arany Bárány Vendégfogadó, Letenye
Fapuma Motel & Söröző, Letenye
"Gertrud" Apartmanház, Kistolmács
Radics Panzió Étterem & Wellnes Központ, Letenye
Zalagyöngye Panzió, Bázakerettye

Látnivalók a környéken
Budafai Arborétum
Kistolmácsi-tó
Tótszentmárton pincéi
Vétyemi ősbükkös

Még több info
Letenye
Zalai Borút Egyesület

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés