• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Zalakaros

A Zala megyei kisváros, Zalakaros megközelíthető repülővel a sármelléki Fly Balaton Airportról, ami 17 km-re található a várostól, személygépkocsival Budapest irányából az M7-es autópályán, illetve vonattal.

A Zalai borvidék és a zalakarosi domboldalak többek között Rizlingszilváni, Cserszegi fűszeres, Olasz rizling, Királyleányka, Tramini és néhány helyi fajta számára nyújtanak ideális fekvést. A Tónai csak ezen a környéken található meg az országban. Kellemes, ropogós savai, citrusos illata és zamata igazán különleges élményt nyújtanak a kóstoló számára.

A szőlőhegyen Szent Orbán fából készül szobra is mutatja az itteni kistermelők hagyománytiszteletét. Szent Orbán szobra sok helyen megtalálható az országban. Az utolsó „fagyosszent” feladata a fürtkezdemények megvédése. Ha a gazdák elégedettek az előző évjárattal, akkor általában borral körbelocsolják a szobrát, ha nem, akkor megvesszőzik, vagy más módon büntetik meg.

A karosi szőlőhegyen egyes présházakban borozót alakítottak ki, ahol a vendégek megkóstolhatják a helyi borokat. Minden év augusztusában pedig a város főterén rendezik meg a „Zalakarosi Bornapokat”. A hagyományosan ötnapos program keretében zalai és Balaton-környéki borok, hurka, kolbász, sültek, kürtőskalács kóstolhatók meg. A program része a Zalai Da Bibere borlovagrend tagjainak ünnepélyes felvonulása, a „Város bora” cím átadása, a kirakódó vásárok és a zenei koncertek is.

A nyugodt kis város látnivalói közé a régi templomot, a Szent Anna kápolnát, az új templomot, továbbá az Ófalu parasztházait, a Dísz tért (ahol a Kertmozi, a Strandfürdő bejárata található) és az arborétumot sorolhatjuk.

Térkép
Zalakaros

Termelők
Balogh László
Szent Orbán Borozó

Szállások
Hotel Napfény
Jani Apartman
MenDan Thermál Hotel
Szent Orbán Panzió és Borozó
Venus Hotel

Látnivalók a környéken
Bivalyrezervátum
Hévíz, Egregyi Szőlőhegy
Kendlimajor Művészeti Akadémia, Kisrécse
Keszthelyi Festetics-kastély
Kis-Balaton
Nagybakónaki sziklaszurdok

Még több info
Zalai bortúra
Zalakaros

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Szavazások

Milyen gyakran jár pincefalvakban?
 


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés